Интересите на СДСМ и Сорос се спротивни од интересите на Република Македонија и македонскиот народ

Интересите на СДСМ/Сорос се спротивни од интересите на Република Македонија и македонскиот народ, велат од ВМРО-ДПМНЕ.Во продолжение следува интегрален текст од соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.
СДСМ/Сорос го одбраа патот посочен од нивниот спонзор, се ставија во негова одбрана и започнаа со навреди и омаловажувања кон американскиот претседател Доналд Трамп и неговата администрација.
За скапо платените соросоиди не е проблем по наредба да влезат во конфликт со кого било водејќи се од лични интереси и желбата да продолжат да легнуваат на нивните сметки платите повисоки од 3.000 евра.
За такви суми, воопшто не им е проблем да организираат насилства и демонстрации во кои жртви се полициските службеници, а штетите тешки милиони евра ги плаќаат македонските граѓани.
Нивните интереси се во конфликт со интересите на Македонија и македонскиот народ.
Владата на Македонија, предводена од ВМРО-ДПМНЕ, во наредните четири години ќе работи во тесна комуникација и ќе соработува со новата администрација на Трамп, за остварувањето на стратешките цели на државата. Наша приоритет и цел останува членството во НАТО и во Европската Унија при што важна е соработката со нашите партнери САД и Европа.
Граѓаните гласаа против деструкцијата и кризата во која што СДСМ/Сорос ја втурнаа земјава во изминативе години.
Граѓаните гласаа за проекти, стабилност и просперитет.
ВМРО-ДПМНЕ ќе вложи максимални напори за отворање простор за работа на невладин сектор кој ќе биде целосно во функција на граѓаните, а не во функција на аболицирани криминалци и туѓи интереси.Во продолжение следува интегрален текст од соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.
СДСМ/Сорос го одбраа патот посочен од нивниот спонзор, се ставија во

Пронајдете не на следниве мрежи: