Ознака: Република Македонија

Балкан Вести

Нема шанси да биде прифатено името Северна Македонија, вели Прванов

Во денешното гостување на БНТ коментирајќи ги резултатите од референдумот поранешниот претседател на Бугарија вели дека нема шанси да биде прифатено името Северна Македонија. – Јас мислам дека тука Бугарија […]

Вести

Името на мојата држава е Република Македонија и секогаш ќе биде

Некогашниот премиер и Претседател на СДСМ и Република Македонија г. Бранко Црвенковски јавно го искажа ставот на Македонскиот народ пред светот. Тој го искористи своето обраќање на говорницата на генералното […]

Вести

ВИДЕО:Најголемите грабежи на банки во историјата на Република Македонија

Несекојдневниот грабеж што се случи во НЛБ Тутунска банка го привлече вниманието на големи светски медиуми како американскиот Њу Јорк Тајмс, британскиот Дејли Мејл како и повеќе европски, американски и […]

Вести

Собранието ја продолжи конститутивната седница

Собранието на Република Македонија попладнево ја продолжи конститутивната седница на која ќе се избира претседател, заменик на претседател, членови и нивни заменици на Комисијата за прашања на изборите и именувањата.Во Комисијата […]

Вести

Дода: Република Македонија од денеска не постои повеќе

Република Македонија од денеска не постои повеќе, ова во Фејсбук статус го пишува албанската пратеничка Месила Дода.„Република Македонија од денеска не постои повеќе. Нејзиниот крај си го потпиша самиот претседател […]

Вести

Берат Бајрам: Деновиве сме сведоци на остварување на самоубиствено сценарио за нашата татковина Република Македонија

Драги сограѓани, деновиве сме сведоци на остварување на самоубиствено сценарио за нашата татковина Република Македонија. Оваа држава Република Македонија е држава на сите граѓани. И ние Ромите сме дел од […]