Ознака: сирење

Кулинарство

Мека и миризлива: Мека пита со сирење која Финците ја обожаваат

Финска пита со сирење – рахакапииракка се подготвува од традиционалното рака сирење, кое го обожаваат северните жители. Тоа е лесно како кварк, сличен на грчкиот јогурт само со карактеристичен кисел […]