Ознака: слух

Живот

Милијарда млади луѓе во опасност да го загубат слухот поради гласна музика

Адолесцентите сакаат да слушаат гласна, па дури и прегласна музика и поради тоа околу една милијарда млади луѓе се во опасност да го загубат слухот, предупреди Светската здравствена организација. СЗО […]

Живот

Најсилен природен лек: Гоподобрува помнењето за 80 проценти, ги топи маснотиите и го подобрува видот и слухот

Кога ја јадете оваа смеса, функцијата на мозокот значително се подобрува.Еден од најмоќните природни лекови не само што ќе ви  го подобри помнењето за неверојатни 80 проценти туку и ќе […]

Занимливости

Зошто при налетување на змија ТРЕБА да удирате со нозете по земја?!

Змиите немаат надворешни органи за слух, па слабо ги слушаат звуците кои што се пренесуваат воздушно. Но, затоа преку коските од долната вилица добро чувствуваат вибрации и удирањето по земја […]