Ознака: Тања Каракамишева

Вести

Каракамишева: Во унитарна држава како Македонија има само еден службен јазик, секоја изјава особено од лидер на политичка партија мора да биде повнимателна

Не може да бидат двата јазика рамноправни, затоа што се знае дека во унитарна држава како Р. Македонија, имаме само еден службен јазик. Тој службен јазик, македонскиот, се врзува со […]

Колумни

Патриотизмот се враќа на голема врата!

Европските нации повторно се будат. По неколку децениската зашеметеност и изгубеност во преводот на лажнитедемократски флоскули, квази-либерални фрази и некакви измислени кованици сервирани одлажните европски елитисти, европските граѓани, европските нации […]

Вести

Каракамишева: Никој не смее да коалицира со велепредавници

Македонската политика стана безграничен простор на халуцинации, привиденија, месијанистички бладања, и отровни лаги. Прво за халуцинациите. Откако Заев се изнаприкажа се и сешто само и само да им ги задоволи […]

Вести

Караамишева: Никој не смее да коалицира со велепредавници

Македонската политика стана безграничен простор на халуцинации, привиденија, месијанистички бладања, и отровни лаги. Прво за халуцинациите. Откако Заев се изнаприкажа се и сешто само и само да им ги задоволи […]

Вести

Антидржавните политики на Заев отворија мрачни сценарија за Македонија

Првин федерализација, па присоединување на западниот дел на Македонија кон Албанија, е шокантната и скандалозна визија на поранешниот британски дипломат Тимоти Лес содржана во негова неодамнешна колумна со наслов „Дисфункција […]

Вести

Фалсификатори

СДСМ-фалсификаторска. Тоа треба да е вистинското име на оваа партија. Се што добила во политиката добила преку фалсификат. Сите избори на кои победила без разлика дали се претседателски или парламентарни биле […]

Вести

Каракамишева: Опозицијата продолжува да работи за странски интереси

Нормално е да се очекува дека граѓаните ќе реагираат и ќе бидат прилично сензитивни во однос на прашањето на изборните резултати коишто се нивна изборна волја, јас се надевам дека […]

Вести

Каракамишева: Албанските гласови за СДСМ беа неочекувани

Бројот на гласови што ги доби СДСМ со нивната коалиција беше неочекуван, оцени универзитетската професорка Татјана Каракамишева во разговор за ТВ Нова. -Прашањето околу самите изборни резултати би го оценила преку […]