Ознака: фантоми

Вести

МТСП: Во Република Македонија досега не е спроведена анализа која ќе ја покаже точната бројка на т.н. фантоми

Во врска со написот под наслов: “Над 2000 Роми ,,фантоми,, во Македонија”, објавен на Академскиот блог РесПублица, на 7 април 2017 година, од авторот Атиџе Селман, Министерството за труд и […]

Вести

Милошоски: Две години СДСМ ги лажеа граѓаните дека има фантоми во избирачкиот список

ВМРО-ДПМНЕ како и сите други политички партии го доби избирачкиот список од ДИК, откако беше прочистен според методологијата предложена од СДСМ. Веќе не постојат дилеми дека СДСМ е свесен дека […]

Вести

Фантомско фијаско на СДСМ: Избирачкиот список брои 1.770.736 гласачи

Класично фантомско фијаско за СДСМ. По две години криза и манипулација за наводни фантомски гласачи, избирачкиот список со идентичен број на гласачи како во 2014 година кога опозицијата доживеа катастрофален […]

Вести

ДИК: Извештајот за пријавените спорни гласачи е конечен

Државната изборна комисија (ДИК) денеска заклучи дека во законскиот рок од 10 дена по истекот на рокот за пријавување согласно објавениот јавен повик, не беше поднесено барање од три или […]

Вести

ДИК ги завршува дополнителните контроли на спорните гласачи, рокот истекува

Денеска истекува рокот во кој Државната изборна комисија треба да направи дополнителни контроли или лично да контактира со спорните гласачи, откако на 19 овој месец истече рокот во кој тие […]

Вести

Не ми паѓа на памет да докажувам дека постојам: И академик Топољинска фантом

Неодамна се вратив од странство и ме известија дека сум на списокот со спорни гласачи, а знам и дека веќе е поминат рокот за нивно пријавување, вели академик Зузана Топољинска […]