Ознака: храна

Кулинарство

Не е неважно кое тавче го користите за подготовка за храна!

Добриот избор на тавче е клучен за  подготовка на јадење!Сите знаеме дека во тавче може да се пржат  шницли, колбаси и  многу  други намирници. Но, дали знаеме  кои  тавчиња се […]

Живот

ПРОЧИТАЈТЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО: Што да направите кога се гушите со храна?

Медицинското лице Ема Хемет наведе кои постапки треба да ги превземеме кога ќе почнеме да се гушиме.Таа нагласува дека гушењето со храна многу брзо доведува до смрт доколку не се […]

Кулинарство

Фламбирање на храна: Како да го изведете без грешка!

Важно   е се добро да испланирате!Кога се работи за фламбирање, веднаш замислуваме  јадење во пламен, што и  е најголемиот впечаток. Но, повикуваме на внимателност како и  темелна подготовка, за се […]

Издвојуваме

Зошто треба да конзумираме леќа најмалку еднаш во неделата?!

Дали би готвеле и конзумирале почесто леќа кога би ги знаеле сите нутритивни бенефити од оваа зрнеста храна?!Археолошки ископувања во близина на денешна Сирија дојдоа до херметички затворени садови полни […]

Занимливости

Еве зошто МОРА да јадете кога пиете алкохол!

Конзумацијата на алкохол го прати зајакнувањето на апетитот сугерираат експериментите на британски научници спроведени на глувци.Истражувачите од Френсис Крик инстутот утврдија дека по конзумацијата на алкохол доаѓа до активација на […]

Живот

За да го намалите ризикот од рак не јадете ја оваа храна

Лекарите постојано предупредуваат колку е храната важна за нашето здравје. Сепак, денес повеќе не можеме да бидеме сигурни што е навистина здрава храна, бидејќи доста производи се генетски модифицирани.  Познат […]