Ознака: Цуцуловски

Коментари

Цуцуловски: МАЧНА НЕСОНИЦА

МАЧНА НЕСОНИЦА. Вчера Стево Пендаровски ги примил акредитивните писма на Јерн Јелстад, новоименуван амбасадор на Кралството Норвешка во Македонија со седиште (внимавајте!) во Белград! При средбата, амбасадор на Кралството Норвешка […]

Избор на уредникот Коментари

Цуцуловски: ВИСТИНАТА Е ВО ДЕТАЉОТ

ВИСТИНАТА Е ВО ДЕТАЉОТ. После вчерашниот одлучувачки чекор кон менување на името (кое, верувам, дека е привремено, бидејќи донесено е незаконски и со газење на бројни процедури) впечатоците полека се […]

Издвојуваме

Цуцуловски: НАРОД

НАРОД. Начинот на кој народот говори многу кажува за природата на нештата, само треба да се слуша. За периодот кога бил под Отоманското царство вели „Во турско време“ Потоа, дошле […]

Избор на уредникот

ЦУЦУЛОВСКИ: А Уставот да го вградиме во Преспанскиот!!!

ПРЕДЛОГ. Наместо Преспанскиот договор да биде вграден во Уставот, Уставот да биде вграден во Договорот. Ефектот ќе биде двоен – ем Уставот останува непроменет, ем Договорот се проширува. Генијално решение.