Ознака: microsoft

Технологија

Крај на една ера за Microsoft

Adobe Flash, мултимедијалниот софтвер што лансираше безброј анимирани видеа во ерата пред YouTube, официјално е „древна технологија“. Од 31 декември, Adobe престана да добива софтверска поддршка и Microsoft им соопшти […]

Вести

Партнерски проект меѓу Владата, Microsoft Македонија и TDK Компјутери

Владата на Република Македонија,Министерство за образование и наука, Министерство за информатичко општество и администрацијаво соработка со Мајкрософт Македонија иTDK компјутери започнуваат со реализација на Microsoft ShowcaseClassroom.Станува збор за пилот Proof […]

Технологија

Ова ќе ги замени паметните телефони

Паметните телефони станаа дел од секојдневието, па многумина веќе не можат да си замислат да живеат без овие направи. Тие се средство за комуницирање со луѓето, прегледување на интернет-страници, слушање […]

Технологија

Поминаа 27 години од првиот Windows

Поминаа 27 години откако на пазарот се појави првата верзија на оперативниот систем за компјутери на “Microsoft” – “Windows 1.0”. Оваа компанија со работата на оперативните системи за компјутери, односно на […]