Телефонска измама: Повик од странство ви прави огромна сметка

Српското Министерство за внатрешни работи ги предупреди своите граѓани да не одговараат на повици и да не повикуваат телефонски броеви кои почнуваат на +88, +39, +390, +391, +392, +393, +394 и други, бидејќи станува збор за измама.Според Министерството, ова е нов вид криминал, кој е многу распространет во Европа, а од неодамна се врши и во Србија.
За време на истрагата е утврдено дека корисникот на мобилен телефон добива пропуштен повик, кој почнува на некој од наведените меѓународни телефонски кодови. Повикот може да се прими доколку телефонот навистина звони, но и без да зазвони….
Повеќе за оваа измама на mkd-news.comСпоред Министерството, ова е нов вид криминал, кој е многу распространет во Европа, а од неодамна се врши и во Србија.

Пронајдете не на следниве мрежи: