Тиквички полнети со пилешко – 2 намирници, едно уживање: Спојте ги нивните неверојатни вкусови!

Тиквички полнети со пилешко – 2 намирници, едно уживање: Спојте ги нивните неверојатни вкусови!Состојки за 2 лица:
1 тиквица (поголема)
1 пиперка (бабура)
3-4  ситно исечкан млад кромид
2-3 чешниња ситно исецкан лук
200 ге мелени пилешки гради
3 лажици рендан пармезан
50 гр моцарела
Сол, бибер, магдонос по желба и други зачини
Подготовка:
1. На масло испржете го младиот кромид и чешнињата лук, до 5 минути. Додадете го пилешкото месо и пржете уште 10 минути. Додадете ги наведените зачини.
2. Додека филот за полнење се пржи подгответе ги тиквичките и пиперката. Тиквичката пресечете ја во должина и издлабете ја. На пиперката отсечете и го врвот и рачката па извадете го семето од средината, така што ќе добиете нешто како чаша. Наполнете ја со филот и ставете по една лажичка пармезан. Печете 20  минути на 180 С. Состојки за 2 лица:
1 тиквица (поголема)
1 пиперка (бабура)
3-4  ситно исечкан млад кромид
2-

Loading...