Тој пред спиење става сапун во постелата: Причината е неверојатна и остава без текст!

Loading...

Синдромот на немирни нозе е чест проблем, а тоа е причина поради непроспиени ноќи и постојано штрекање и вртење во кревет. Повеќе од 3 милиони Американци страдаат од оваа состојба, која е неизлечива.Синдромот на немирни нозе е незгодна состојба која се манифестира со грчеви во нозете кои можат да ве разбудат среде ноќ. Освен нозете, главата, рацете, торзото и другите делови од телото можат да бидат погодени.
Главна причина за синдромот на немирни нозе е нарушување во нервниот систем, што за возврат прави нозете неконтролирано да мрдаат. Симптомите се јавуваат во текот на ноќта.
Најлош дел е дека синдромот на немирни нозе може да биде болен и да го направи животот неудобен.
Како што е спомнато, состојбата е неизлечива, но постои природен лек за кој многумина тврдат дека им има помогнато.
Овој трик се темели на употреба на сапун. Се` што треба да направите е да ставите сапун помеѓу чаршафите или под дното од чаршафот. Многу луѓе имаат тенденција да стават сапун во чорапите пред да го стават помеѓу слоевите на чаршафите.
Заменете го сапунот секој месец бидејќи има тенденција да се исуши во рок од 30-тина дена. Клучно е сапунот да биде свеж цело време.
Иако овој метод научно не е потврден, луѓето коишто го примениле тврдат дека е ефикасен. Истите луѓе тврдат дека чувањето на свежиот сапун под чаршафите ги олеснило нивните симптоми. Значи, доколку страдате од оваа состојба, овој метод вреди да се проба!
Природен е и не дава никакви нуспојави!Синдромот на немирни нозе е незгодна состојба која се манифестира со грчеви во нозете кои можат да ве разбудат среде ноќ. Освен нозете, главата, ра

loading...