Топол културен бран Кочани – 2016

Loading...

Општина Кочани со поддршка од Министерството за култура и оваа година  ќе ја организира летната културна манифестација „Топол културен бран“. 
 
Во продолжение се содржините од манифестацијата.
Топол културен бран Кочани – 2016
Прва етапа
1. Концерт на гудачкиот кавртет Вива стрингс – Скопје
2. Театарска претстава „Љубовници“ во изведба на МНТ – Скопје
3. Концерт на поп-групата „Игуана“
 
Втора етапа
1. Концерт на фолклорните групи и ансамбли од Кочани, настап на ФА „Кочани“, КУД „Руен“, ФА „Љупчо Сантов“, ФА „Шукарипе, ФА „Мугри“
2. Ликовна изложба „Здивот на летото“ – Училиште за цртање и сликање при НУ ЦК „Бели мугри“ – Кочани
3. „Дафина од Серез – Некрстени денови“ во изведба на КЦ „Скрб и утеха“ од Скопје
4. Камерен концерт на Александра Коцевска и Глигор Гелебешев
 
Настаните од првата етапа ќе се одржат во втората пооловина од јули, а од втората етапа во втората половина од август.
 
  
 
Во продолжение се содржините од манифестацијата.
Топол културен бран Кочани – 2016
Прв

loading...
Loading...