Трамп најави укинување на Лотаријата за визи во САД

Американскиот претседател Доналд Трамп објави на Твитер дека е време да се укине американската лотарија за добивање Зелена карта. „Време е да завршиме со лотаријата за визите. Конгресот мора да обезбеди имиграциски систем и да ги заштити Американците“, напиша Трамп на Твитер.
Познатата „Лотарија за визи“ се одржува со години во САД и беше шанса за многумина од целиот свет да добијат американска зелена карта.  „Време е да завршиме со лотаријата за визите. Конгресот мора да обезбеди имиграциски систем и да ги заштити Американците“, напиша Трамп

Пронајдете не на следниве мрежи: