Трамп нареди засилување на граничните контроли во САД

Loading...

Претседателот на САД Доналд Трамп издаде наредба да се засили граничната контрола во земјата, по нападот во Њујорк, во кој загинаа осум, а беа повредени 11 лица.Во порака на Твитер, Трамп соопшти дека наредил Министерството за внатрешна безбедност да ја зајакне уште повеќе програмата за проверка на странците кои сакаат да влезат во САД.
– Да се биде политички коректен е добар, но не и за тоа!, додаде Трамп на Твитер. Во порака на Твитер, Трамп соопшти дека наредил Министерството за внатрешна безбедност да ја зајакне уште повеќе програмата за проверка на странцит

loading...