Трамп со поголема поддршка од Клинтон според најновите анкети

Loading...

Според најновите изборни анкети, Републиканецот Доналд Трамп ја претрка за два процента ривалката од Демократите Хилари Клинтон. За него би гласале 45%, додека за Клинтон 43%.Разлики постојат и во категориите на поддржувачи. Клинтон има повеќе женски симпатизери, а Трамп е фаворит на повозрасната популација.
55 % од белата раса би сакале претседателската функција да ја преземе магантот, додека 71% од останатите навиваат за поранешната прва дама на САД. Клинтон има предност и кај пообразованото население.
Во телефонската анкета спроведена од 1 до 4 септември учествуваа 1.000 луѓе.Разлики постојат и во категориите на поддржувачи. Клинтон има повеќе женски симпатизери, а Трамп е фаворит на повозрасната популација.
55 %

loading...