Тренер со своето тело ги штител учениците од куршуми во Флорида

Седумнаесет лица, деца и возрасни, се убиени во средното училиште во Флорида, каде 19- годишниот Николас де Хесус Круз пукал од автоматска пушка, по што е уапсен.Објавени се и идентитетите на некои од жртвите на масакрот во Флорида, а меѓу нив е Крис Хиксон 49- годишниот директор за спорт на училиштето.
Крис едноставно беше многу добар, и секогаш помагаше на другите- рекле неговите пријатели.
Во масакрот е убиена и Џејми Гутенбург, ученичка во училиштето во Флорида, додека нејзиниот брат успеал да побегне и да се спаси.
Сепак еден од хероите кои исто така загинаа е тренерот Арон Феис. Според пишувањето на социјалните мрежи и локалните весници, Феис стоел пред убиецот и со своето тело ги штител учениците, па така бил погоден неколку пати и одведен е во болница.
За сега сеуште не е познато дали успеал да преживее или не, медиумите најпрвин објавија кој загинал, а неговото име го нема меѓу ив, па можно е докторите сеуште да се борат за неговиот живот.
Хероина е и професорката Мелиса која своите 19 ученици ги сокрила во орманот кога слушнала истрели и се криеле таму половина час се додека не било безбедно да излезат.
Објавени се и идентитетите на некои од жртвите на масакрот во Флорида, а меѓу нив е Крис Хиксон 49- годишниот директор за спорт на училиштето.

Пронајдете не на следниве мрежи: