ТРИК: Од бајат леб до сочна векна за седум минути

Сите ние  добро знаеме доколку лебот кој ќе го купиме наутро не се изеде истиот ден, веќе следниот ден не е толку вкусен. Со помош на овој мал трик, стариот леб можете едноставно и брзо да го освежите.Иако можеби на прв поглед делува како сулуда идеа, кога еднаш ќе пробате, ќе бидете воодушевени.
 Најпрво земете векна леб и попрскајте ја со вода, или ставете ја кратко под млаз вода. Внимавајте само да не претерате со количината на водата.

Ставете го во рерна која претходно сте ја загреале на 150 степени. За помала векна ќе ви бидат потебни околу шест до седум минути, а за поголема околу  12-13 минути. Доколку сакате, лебот можете да го подгреете во микробранова рерна.
Овој трик можете да го практикувате само еднаш истата векна која потоа морате да ја изедете истиот ден. Исто така, морате да обратите внимание на мувлата, а доколку  лебот е заразен, немојте да го користите. Иако можеби на прв поглед делува како сулуда идеа, кога еднаш ќе пробате, ќе бидете воодушевени.
 Најпрво земете векна леб и попрскајт

Пронајдете не на следниве мрежи: