Трик: Совршено испржени јајца на око

За совршено испржени јајца на око е битно тавчето да не се лепи и маслото да е загреано на средна температура. Но, за совршен круг, постои мал трик кој секога успева.Едноставно, пржете ги јајцата во прстен од кромид. На тој начин белката нема да се разлее насекаде, ќе биде цврста, па лесно ќе може да ја сервирате во чинијата или, пак, со нив да направите сендвич. Јајцата ќе имаат целина и лесно ќе може да ги превртите, ако тоа е начинот на кој ги сакате приготвени.
 Едноставно, пржете ги јајцата во прстен од кромид. На тој начин белката нема да се разлее насекаде, ќе биде цврста, па лесно ќе може да ја се

Пронајдете не на следниве мрежи: