Туристката која исчезна во Солун изедена од волци

Бртианската туристка чии останки биле пронајдени на планина во северна Грција, најверојатно била нападната, растргната и изедена од волци, навел грчки патолог.Никос Кифнидис изјавил дека бруталноста на животните била толкава што двете коски на нозете ѝ биле скршени од угриз и дека голем дел од телото недостасува.
Тој навел дека со аутопсија е утврдено дека ниедно куче не може да направитолкав угриз. Останките од туристката се пронајдени во саботата во близина на селото Петрот во Тракија, 285 километри источно од Солун.
Во близина е пронајдена и патната исправа на 63-годишната Силија Лоис Холингворт, чие исчезнување било пријавено од страна на британската амбасада во петокот.Никос Кифнидис изјавил дека бруталноста на животните била толкава што двете коски на нозете ѝ биле скршени од угриз и дека голем дел од телото недо

Пронајдете не на следниве мрежи: