Уапсени се двајца босански Срби поради сомнеж дека извршиле геноцид врз муслимани

Loading...

Тие се теретат дека извршиле геноцид врз муслимани во 1995 година, во околината на Братунац. Ова денеска го соопшти босанското Обвинителство.Миодраг Јосиповиќ и Бранимир Тешиќ се обвинети дека како поранешни раководители на полициската станица во Братунац организирале и поттикнувале протерување на цивили од селото Поточари.
Се смета дека тие се одговорни и за апсење на неколку илјади муслимани на 13 јули 1995 година во Братунац, кои биле физички малтретирани. Се додава дека околу 100 од нив се убиени.Миодраг Јосиповиќ и Бранимир Тешиќ се обвинети дека како поранешни раководители на полициската станица во Братунац организирале и поттикнувале прот

loading...
Loading...