Умереното количество сол е добро за здравјето

Loading...

Умереното количество сол е корисно за здравјето од прекумерната или премалата консумација, пренесоа агенциите, повикувајќи се на резултатите од канадско истражување кое ќе ги разгори дебатата за здравствените ефекти од конзумирањето на овој масовно користен зачин.
Би ве интересирало: Солената вода ја ублажува болката
 
Лекарите со години предупредуваат дека прекумерниот внес на сол го зголемува ризикот од висок крвен притисок и други кардиоваскуларни проблеми. Во последно време, сепак, беа објавени различни истражувања кои се спротивни на ова широко распространето верување.
Повеќе можете да дознаете на najadise.mk
 Умереното количество сол е корисно за здравјето од прекумерната или премалата консумација, пренесоа агенциите, повикув

loading...
Loading...