Уште еден град доби крива кула

Loading...

Севастопољ стана горд сопственик на накривена зграда по неуспешниот обид  за рушење на истата. Оваа зграда од 16 спратови изградена е нелагално, а невештите работници ја срушиле само делумно.Овој настан предизвикал смеа кај луѓето кои го набљудувале рушењето. Искривената зграда била изградена нелегално во 2013 година и тоа само делумно, па никој не живеел во неа.
„Претпоставувам дека сите ние сакавме што побрзо да се заврши ова, но невозможно  е за така голема зграда да се сруши со толку малку експлозив. Поради близината на другите куќи , моравме вака, бидејќи во спротивно би настанало оштетување на околните куќи и повеќе прашина“, рекол извршителот на работите.Овој настан предизвикал смеа кај луѓето кои го набљудувале рушењето. Искривената зграда била изградена нелегално во 2013 година и тоа само делумно,

loading...
Loading...