Утре ќе биде пуштена во употреба реконструираната училишна зграда во селото Горни Подлог

Loading...

На 31 август во 14 ч. ќе биде пуштена во употреба реконструираната училишна зграда во селото Горни Подлог.Училиштето се реконструираше со грант од Владата на Јапонија, од областа на солидарноста и човековата безбедност.
Добиените средства во висина од 70 479 евра се наменија за нов кров, фасада, под, врати и прозорци.
Во училиштето настава посетуваат 130 деца од Горни Подлог, Долни Подлог и Мојанци.Училиштето се реконструираше со грант од Владата на Јапонија, од областа на солидарноста и човековата безбедност.
Добиените средства во вис

loading...