Ужасна глетка: Што се пронашле научниците во утробата на овие преубави птици?

Loading...

Некаде на пола пат измеѓу Северна Америка и Азија се наоѓа островот Мидвеј, природно пристаниште на грациозниот албатрос. Меѓутоа за жал неговата убавина ја уништил човекот.Отпадот од масовната потрошувачка стигнал и до Тихиот океан и островот Мидвеј, а фото репортерите кои посакале да го посетат ова прекрасно пристаниште наишле на нешто ужасно.
Островот бил преполн со гнезда од мртви птици.
Кога научниците направиле аутопсија во стомакот на овие птици пронашле запалки, капачиња од шишиња, делови од коса и друг отпад…
Ова видео може да ве вознемири…

Отпадот од масовната потрошувачка стигнал и до Тихиот океан и островот Мидвеј, а фото репортерите кои посакале да го посетат ова прекрасно пристани

loading...
Loading...