ВЕРНИЦИТЕ ИЗМАМЕНИ: Полевањето со ладна вода е САТАНИСТИЧКО крштевање?!

Loading...

Во целиот свет се рашири феноменот на полевање со ладна вода, а сето тоа наводно за добротворна кампања за собирање пари за истражување и третман на амиотрофична латерална склероза (АЛС). АЛС за некои значи Ангел-Луцифер-Сатана. Оваа треска отвори многу контроверзни теории за вистинската цел на полевањето со ладна вода.Но, со оглед на идејата на овој тренд, Чарлс Кенеди, Марк Цукерберг, Бил Гејтс, и други поединци од елитата, кои веќе ги разоткрија своите планови за намалување на популацијата на човештвото, овде не се работи за безопасен акт.
АЛС болеста е невролошко заболување, и е една од најчестите болести на моториката, а може да се јави поединечно или како наследна семејна болест.
Таа започнува како слабост во мускулите, а потоа постепено се онеспособува движењето, говорот, голтањето и на крајот дишењето. Многумина последните денови од животот ги поминуваат целосно парализирани, додека мозокот и понатаму им функционира. Оваа болест најчесто ги погодува средовечните луѓе, инциденцата е околу 2 лица на 100.000. Повеќето умираат во рок од  3-5 години по дијагнозата, бидејќи ефикасен лек, за сега нема.
Е сега, каква врска има полевањето со студена вода со оваа болест?
Иако многу луѓе мислат дека тоа е само еден глупав предизвик, ова се прави со цел да се подигне свеста на народот за  страшната болест и да соберат пари потребни за истражување.
Се започна на 15 Јули 2014 година, кога играч на голф од Флорида, Чарлс Кенеди, бил номиниран од страна на пријател да го прифати овој предизвик.
Во тоа време, предизвикот не бил поврзан со добротворна организација, но Кенеди одлучил парите кои ги донира со овој предизвик да бидат за  истражување на АЛС, бидејќи неговиот роднина боледувал од оваа болест. После тоа, ја номинирал сопругата на неговиот роднина како и  уште некои други луѓе, а сето тоа дојде и до Пат Квин од Њујорк, кој исто така страда од АЛС. Таа со помош на пријателот Пит Фратес, исто така болен од оваа болест, започна кампања, која потоа се рашири низ светот.
Во овој предизвик номинираните треба да уплатат пари за овие цели, или ако одбијат, треба да се полијат со кофа вода со мраз. Тие треба да предизвикаат две или три лица.
Како и да е, сега сето тоа сите го прават за забава, без оглед дали ќе дадат  пари или не. Интернет медиумите се преполни со слики и видеа од вакви дела, вклучувајќи ги и  познатите и најбогатите луѓе во светот. Во исто време, кампањата ја  постигна целта – американската АЛС   асоцијација има добиено 15.600.000 $, што е девет пати повеќе отколку што инаку добива  во иста временска рамка. Некои други организации велат дека тие  добиле од 10 до 50 пати повеќе донации од вообичаеното. Целта е постигната, но дали тоа беше единствената цел?
Ритуално сатанистичко крштевање или „мачкање очи“?…

 
Ритуално сатанистичко крштевање или „мачкање очи“?
Оние кои проучуваат NWO и кои ги толкуваат светските заговори истакнуваат дека ова полевање со ладна вода е еквивалентно на  крштевањето на христијанските неверници. Некои сметаат дека Црквата е сатанска и дека ова “крштевање” е подготовка за врховниотгосподар – Сатаната. Го поткрепуваат тоа и со фактот дека кога докажани сатанисти како Гејтс се вклучени во него, тогаш не постои сомнеж дека всушност станува збор за сатанизам, без разлика дали тоа е сатанистички ритуал или крштевање за сатанистичката црква..
Во исто време, католиците кои навистина размислуваат за својата наука се упатени да размислат за етиката на добротворната работа, бидејќи  со донациите се  поддржуваат истражувања кои се вршат на ембрионски матични клетки, што остро се коси со христијанско учење.
Без оглед на ова теорија, мора да се признае дека навистина е неверојатно како луѓето буквално полудеа  за овој тренд, а многумина дури и не знаат што прават и зошто тоа го прават, но, кога сите го прават тоа – и тие го прават.Но, со оглед на идејата на овој тренд, Чарлс Кенеди, Марк Цукерберг, Бил Гејтс, и други поединци од елитата, кои веќе ги разоткрија своите планови

loading...
Loading...