ВИ ОТКРИВАМЕ ТАЈНА: Еве како да добиете се што ќе посакате!

Loading...

Повеќето жени се срамат да побараат што сакаат на работа, а кога мораат , тие не знаат како. Еве ви добри предлози…1. Научете да кажете не
Но, не така што навистина ќе кажете не. Пример: шефот ви дава дополнителна работа кога сте веќе зафатени. Смирено прашајте го: Што сакате да завршам прво?
2. Никогаш не го жртвувајте семејниот живот
Ако побараат да работите прекувремено , а вие веќе имате нешто планирано, објаснете го тоа, но не давајте многу детали што е тоа. Вашиот приватен живот е единствено само ваш, ако сакате тоа да остане така.
3. Делегирајте
Ако сте резервирале зимување, неколку недели или месеци порано, сигурно тоа нема да го откажете во последен момент , бидејќи излегол некој важен проект . Најдете соодветна замена  на себе и добро информирајте ја за тоа што треба да се направи.
4. Урамнотежете се
Ако сте вознемирени во врска со нешто, а треба да имате состанок со шефот, почекајте додека не ја вратите контролата над себе и претставете го проблемот смирено.
5. Замислете го најлошото сценарио
Ако не сте сигурни , секогаш помислувате на најлошото можно сценарио. Тогаш ќе видите дека најлошото што може да ви се случи е колегите да не се согласуваат со вас, а тоа не е толку страшно , зар не?
6.Израз на лицето наречен скромен мудрец
Кога барате нешто,  важно е сè, па и изразот на лицето . Ние ви го предлагаме изразот од погоре!
7. Вештина за компромис
Тоа е многу важна вештина, бидејќи секој проблем има решение. No hard feelings!1. Научете да кажете не
Но, не така што навистина ќе кажете не. Пример: шефот ви дава дополнителна работа кога сте веќе зафатени. Смирено п

loading...
Loading...