Видео: 18 годишни девојки нападнати со киселина-зошто пееле на Бајрам

Кејти Џи и Кристи Труп, вчера со посебен лет биле пренесени од Танзанија во Британија. Изгорениците на рацете и лицето се тешки, но лекарите тврдат дека можело да биде и полошо бидејќи биле нападнати со разредена киселина, а не со сто-процентна.Осумнаесет годишните хуманитарки, кои пред два дена биле нападнати од непознат сторител на Занзибар, и порано биле напаѓани од страна на локалното население, пренесува Telegraph.
Кејти Џи и Кристи Труп од Лондон работеле како наставнички во кругот на една хуманитарна програма во Танзанија. Киселината во лице им била фрлена од страна на двајца непознати мажи, кои крај нив минале со мопед. Девојките се здобиле се тешки изгореници на главата, градите и рацете, а вчера со посебен лет биле пренесени во Британија и сместени во болница на лечење.
Видеото може да го погледнете на mkd-news.com Осумнаесет годишните хуманитарки, кои пред два дена биле нападнати од непознат сторител на Занзибар, и порано биле нап

Пронајдете не на следниве мрежи: