Видео: Бесмислената изјава на Мис Алабама

Loading...

Мисицата на Алабама на натпреварот за Мис Америка „тресна зелена“.
На прашањето за националната сигурносна агенција (НСА), која е вклучена во надзорот на комуникациите и Интернетот, мисицата на Алабама Мери Маргарет Меккорд реагираше на начин кој може да предизвика ноќен кошмар на заговорачите на правата на приватност.
 „За следењето на телефонски записи од страна на владата во последно време често се известуваше во вестите. Дали е тоа вмешување во приватноста или потреба нашата земја да биде сигурна? Зашто или зашто не?“, праша членката на жирито. На тоа убавицата од Алабама одговори:
„Мислам дека во општеството во кое денес живееме е тажно тоа што, ако одиме во кино или на аеродром или дури во трговски центар, мораме да се грижиме за својата сигурност. Значи, јас би сакала повеќе некој да ги следи моите телефонски пораки и да се чувствувам сигурно каде и да одам, отколку да чувствувам дека тие ја нарушуваат мојата приватност“.
Вистина е дека манекенките пленат со својата убавина, но да пленеа и со начинот на размислување, се ќе беше многу поинаку.Мисицата на Алабама на натпреварот за Мис Америка „тресна зелена“.
На

loading...
Loading...