Видео-Човек фонтана: Пие 4,5 литри вода за 90 секунди

Loading...

Просечен човечки стомак има капацитет од 1 литар додека Диксон Опонг пие преку 1 литар течност за 90 секунди.Супер човекот Диксон Опонг(46) од Гана може да испие 4,5 литри вода за 90 секунди, а згора на тоа има и способност сета таа течност да ја врати од стомакот како фонтана.
Овој човек и пркоси на медицината, која не учи за опасностите од пребрзото внесување на водата. Просечен човечки стомак има капацитет од 1 литар додека Диксон Опонг пие преку 1 литар течност за 90 секунди.
Пиењето вода со таа брзина е само една од неговите способности, тој водата може да ја исплука назад како фонтана.
Човечкото тело има помеѓу 50-65 отсто вода,  токму затоа водата е од витално значење за нашиот опстанок, но, конзумирањето премногу вода во краток рок може да убие. Бубрезите не може да примат премногу вода доволно брзо, па така вишокот вода оди во крвотокот и предизвикува потенцијална смртоносна состојба наречена хипонатремија.
Имено, Опонг има учествувано во многу емисии во кој го претставувал својот талент.Супер човекот Диксон Опонг(46) од Гана може да испие 4,5 литри вода за 90 секунди, а згора на тоа има и способност сет

loading...
Loading...