Видео: Човек ја пречекори „вратата на пеколот“!

Loading...

Истражувачот и документарист Џорџ Курунис стоеше на работ на бездната на активниот вулкан Марум, кој се наоѓа во архипелагот Вануаго, во јужниот Пацифик. Тој и неговиот колега Сем Космен снимија невидени сцени од ерупцијата, кој исфрли голема количина на жешка лава. Сцената од прикажаното видеом која остава без здив, ја нарекоа „прозорец на пеколот“.
Двајцата, заедно со уште двајца водичи, поминаа дури 4 дена на овој вулкан, спуштајќи се на длабочина од скоро пола километар!
На следната страница погледнете го видеото од ова необично патување: 

Тој и неговиот колега Сем Космен снимија невидени сцени од ерупцијата, кој исфрли голема количина на жешка лава. Сцената од прикажаното видеом која

loading...
Loading...