Видео: Џиновски флуоресцентен црв плива во водите во Австралија!

Loading...

Огромен црв, долг околу 30 метри, со провидно тело плива во водите во Австралија! Станува збор за исклучително редок вид кој е познат како „морски еднорог“.Морско чудовиште кое наликува на огромен црв е снимено во водите во Австралија. Станува збор за исклучително редок вид кој е познат како „морски еднорог“.
Стручното име за ова морско чудовиште е Пирострема синосум или Пирозом. Тоа е провидно со цилиндрично тело кое може да достигне големина до 30 метри. Црвот се храни со планктони.
Ова чудовиште живее на отворено море, односно далеку од копното, па затоа и ретко се гледа.
Погледнете како изгледа во следното видео!Морско чудовиште кое наликува на огромен црв е снимено во водите во Австралија. Станува збор за исклучително редок вид

loading...
Loading...