Видео: Директор ја намалил својата плата, наместо платата на работниците?!

Loading...

Одлуката на еден директор во Нови Пазар е за рубриката „Верувале или не’. Директорот на Народната библиотека „Доситеј Обрадовиќ“, Џемил Мулиќ, одлучи значително да ја намали својата плата, за да не мора да ја намалува платата на останатите работници.

„Тешки се времињава и мораме да бидеме одговорни кон работниците. Се надевам дека во иднина нема да биде принуден повторно да си ја намалувам платата. Искрено, не очекував вакви реакции затоа што ова не го правам од популистички причини, туку на своја одговорност. Јас сум тој кој треба да ги заштити работниците и да им ја зголеми платата“ – изјави Мулиќ.  
Директорот на Народната библиотека „Доситеј Обрадовиќ“, Џемил Мулиќ, одлучи значително да ја намали својата плата, за да не мора да ја

loading...
Loading...