Видео: Доби чевел по глава откако во емисија кажа дека муслиманите смеат да пијат алкохол

Оваа година дебатата за носење бурки е актуелна насекаде низ светот, а најмногу во Европа.За носењето бурка се дебатираше и во една емисија на египетска телевизија, каде како гости биле повикани еден адвокат и сиднејскиот имам Мустафа Рашид.
Откако Рашид пред милионската публика изјави дека бурката ја гледа како „дел од културната традиција, а не верска обврска“, и дека „никаде не пишува дека муслиманите не смеат да пијат алкохол“, другиот гостин, односно адвокатот, во тој момент ги изгуби нервите и го нападна имамот.
Во тепачката веднаш влетаа членовите на продукцијата кои ги раздвоија. Во тепачката е повреден еден член на екипата, а ова е прв инцидент од ваков вид за Рашид, иако веќе неколку пати „дигна прашина“ со своите модерни ставови.
Еве како изгледаше тоа:
За носењето бурка се дебатираше и во една емисија на египетска телевизија, каде како гости биле повикани еден адвокат и сиднејскиот имам Мустафа Ра

Пронајдете не на следниве мрежи: