Видео: Еве што се случува во нашето тело за време на секс!

Loading...

Сите радо му се препуштаме на сексот, но ретко кој од нас знае што се случува во нашиот организам додека уживаме во љубовниот занес.За време на сексот хемијата во нашиот организам во целост се менува, а тоа е и причината зошто се чувствуваме толку добро. Во првата фаза на возбуда, нашето тело лачи серотонин, невротрансмитер кој нè прави среќни. Мускулите се грчат, крвта тече низ нашите вени и полека влегуваме во втората фаза или фаза на платото.
Во оваа фаза се лачи норадреналин, кој ќе ја зголеми чувствителноста на ерогените зони до максимум, што нè доведува до фаза на оргазам.
Ова е најинтензивна фаза во која се лачи хормонот на љубовта – окситоцин, а потоа доаѓа фаза на смирување кога хемијата на телото се враќа во нормала. Некои жени можат да се вратат во фазата на оргазмот, но на мажите дефинитивно име потребна пауза и процесот почнува одново.

За време на сексот хемијата во нашиот организам во целост се менува, а тоа е и причината зошто се чувствуваме толку добро. Во првата фаза на возбуд

loading...
Loading...