Видео: Индиецот со најдолгите бркови на светот

Loading...

Индиецот Рам Синг Чуан (58) е горд сопственик на најдолгите бркови во светот, долги 4,3 метри. Ги негува своите бркови од 1970 година, а благодарение на нив е во Гинисовата книга на рекорди.
-Како стареам така брковите побавно ми раснат. Годишно ми раснат за неколку сантиметри-вели тој.
Имено, индиецот има глумено во многу филмови.
На прашањето како ја одржува хигиената и дали му пречат брковите, тој низ смеа вели дека токму тие го прават посебен и дека во никој случај не може да му пречат.
-На хигиената и одржавањето на брковите дневно трошам еден до два часа. Ги чистам и ги чешлам. Ги мијам на секој 10 дена.- раскажува индиецот.

Кога ми беа пократки брковите можев да ги замотам околу ушите, но сега тоа не е возможно па затоа ги замотувам околу вратот.
Погледнете го видеото.Индиецот Рам Синг Чуан (58) е горд сопственик на најдолгите бркови во светот, долги 4,3 метри. Ги негува своите бркови

loading...
Loading...