Видео: Како Американец реагира на сарма, шопска, баклава?

Вработените во „Buzzfeed“ направија експеримент кој се состоеше во тоа да одберат случаен странец, кој ќе ги однесе на ручек,  за да ја пробаат традиционалната храна во неговата земја. Така го одбраа Милан, Црногорец кој живее во САД од 1987 година. Тој го однесе на ќебапи, бурек и сарма, а нивната реакција беше неочекувана.
Со воодушевување уживале во специјалитетите од овие простори, од бурек, преку сарма и шопска салата па се до баклава.
Погледнете ги нашите специјалитети: 
Така го одбраа Милан, Црногорец кој живее во САД од 1987 година. Тој го однесе на ќебапи, бурек и сарма, а нивната реакција беше неочекувана.

Пронајдете не на следниве мрежи: