Видео: Како да ја извадите лушпата од јајцето без да го излупите?

Loading...

Варените јајца се одличен извор на протеини, но постапката за лупењето понекогаш може да трае долго, поради што често се случува со лушпата да да ја излупиме и белката.Постојат три фактори кои олеснуваат во лупењето на јајцата, за да се подигне нивото на водата и ја достигне погодната Ph вредност. Затоа можете да ги оладите јајцата со помош на лед и ладна вода.
Можете да го примените методот кој на снимката го демонстрира Тим Ферис, чукнете го јајцето од двете страни, и потоа дувнете во едната страна и јајцето ќе излезе низ спротивниот отпор.
Погледнете го видеото за да видите како точно се прави тоа…

Постојат три фактори кои олеснуваат во лупењето на јајцата, за да се подигне нивото на водата и ја достигне погодната Ph вредност. Затоа можете да

loading...
Loading...