Видео: Како лукот го спречува хемиски предизвиканиот рак?

Loading...

Лукот и фитонутритиентите кои се наоѓаат во овошјето, зеленчукот и зрната, заштитуваат од оштетување на ДНК, предизвикано од мутагени хемикалии кои ги има во вареното месо.  Лукот е еден од најпопуларните лековити зеленчуци.
И покрај својот јак и, за некои лица непријатен мирис, лукот уште од многу одамна се користел како здрава храна, но и како лек.
На следната страница погледнете го видеото и самите уверете се како лукот го спречува хемиски предизвиканиот рак: 

Лукот е еден од најпопуларните лековити зеленчуци.
И покрај својот јак и, за некои лица непријатен мирис, лукот уште од многу одамна се кор

loading...
Loading...