Видео: Како се фарба „Boing 777“?

Loading...

Фарбањето на авионите е дел од  одржувањето на авиокомпанијата Emirates. Како изгледа тој процес на Boeing 777 може да погледнете во ова тајмлапс видео од две минути.Фарбањето се одвива во најголемиот хангар во светот, трае две недели без престан, по 24 часа на ден, а на него работи тим од 30 луѓе.
„Не се работи само за разубавување на авионот. Бојата мора да ги издржи екстремните временски услови, а ако е добро нанесена ја подобрува аеродинамиката и штеди гориво“ – објаснува Адел Ал Ред, потпретседател на Emirates и шеф на оперативниот оддел.
Погледнете како изгледа сето тоа…

Фарбањето се одвива во најголемиот хангар во светот, трае две недели без престан, по 24 часа на ден, а на него работи тим од 30 луѓе.
&bdqu

loading...
Loading...