Видео: Како се славеше еден од најдобрите моменти за македонските кошаркари во Литванија?

Пред почетокот на Европското првенство во кошарка кое ќе се одржи наредниот месец во Словенија, решивме да се потсетиме на еден од најзначајните моменти за Македонија од минатогодишното првенство во Литванија. Дали се сеќавате на легендарниот натпревар помеѓу Македонија и Литванија на минатогодишното првенство во Литванија?
Сигурно дека се сеќавате, бидејќи Македонија тогаш победи со 67:65 и влезе во историјата на кошарката. 
Погледнете го легендарното видео каде што ќе видите како Американците слават за победата на Македонија врз Литванија. 
Горди и оптимистички сите со нетрпение го очекуваат месец септември кој ќе запише нова страница во историјата на македонската кошарка. Дали се сеќавате на легендарниот натпревар помеѓу Македонија и Литванија на минатогодишното првенство во Литванија?
Сигурно дека се сеќават

Пронајдете не на следниве мрежи: