ВИДЕО: Кошаркарите на САД се шокираа од ритуалот на Новозеланѓаните!

Австралијанците можеби се навикнаа на ритуалот на кошаркарите на Нов Зеланд, со оглед на тоа дека ги поддржуваат. Но, Американците ги снајде вистински шок.Во вторникот, тимот на САД играше против Нов Зеланд и оствари победа со 98:71.
И покрај победата на САД, кошаркарите на Нов Зеланд беа тие кои ја освоија публиката тој ден.
Тие го изведоа традиционалниот танц „хака“ на Маорите.
Тешко е да се рече дали Американците беа збунети или исплашени.
Погледнете:Во вторникот, тимот на САД играше против Нов Зеланд и оствари победа со 98:71.
И покрај победата на САД, кошаркарите на Нов Зеланд беа тие

Пронајдете не на следниве мрежи: