Видео: Ловеле шкампи, но она што го извлекле од вода е неверојатно

Loading...

Рибарите на Флорида биле благо речено изненадени кога од водата извлекле џиновска шкампа со должина од скоро половина метар.Се работи најверојатно за мантис шкампа, која е блиска на еден вид ракови. Рибарите го фотографирале ова необично големо животно и сликите ги објавиле на Фејсбук.
„Прво бевме преплашени, бидејќи никогаш во животот не сме виделе толку голема шкампа“, признал еден од  рибарите, кои имале голема среќа да не бидат повредени, бидејќи шкампите имаат брзина на удар еднаква на куршум калибар 22.
Познато е дека можат да скршат стакло во еден удар.
Бидејќи претпоставиле дека ова би можело да биде уште една од „рибарските“ приказни, рибарите го фотографирале ова животно, за луѓето да им поверуваат.
Погледнете го и видеото.

Се работи најверојатно за мантис шкампа, која е блиска на еден вид ракови. Рибарите го фотографирале ова необично големо животно и сликите ги објав

loading...
Loading...