Видео: Модифицирана „супер крава“- Можеби токму со ова се храниме

Loading...

Колку и да ви изгледа неверојатно, за жал е вистинито…Некои видови на говедско месо на пазарот денес доаѓаат од говеда кои биле намерно модифицирани за да нараснат и да ги направат ненормално големи мускулите за производство на месо.
Во едно видео емитувано од страна на National Geographic се гледа мистериозното производство на т.н. “супер крави” кои се оплодуваат со дефектен ген кој им овозможува да растат ненормално големи, со “двојна мускулеста маса”.
Погледнете:

Извор: КикурикуНекои видови на говедско месо на пазарот денес доаѓаат од говеда кои биле намерно модифицирани за да нараснат и да ги

loading...
Loading...