Видео: Момче пронашло мумија на таванот на неговата баба!

Loading...

Во Германија 10-годишно момче се изненадило кога пребарувајќи го таванот на неговата баба, нашло мумија.Александар Кетлер отрил чуден ковчег, сокриен во еден агол на таванот.
Заинтригиран, ја отворил кутијата во која имало саркофаг со мумија и посмртна маска.
За да дознае дали станува збор за древна египетска мумија или обична копија, таткото на момчето Луч Волфган Кетлер се одлучил мумијата да ја однесе на анализа во Берлин.
„Може да е вистинска“ изјавил тој, наведувајќи дека неговиот татко патувал во Африка во 1950 година кога мумија можела да се купи и да се изнесе од Египет како сувенир.Александар Кетлер отрил чуден ковчег, сокриен во еден агол на таванот.

loading...
Loading...