Видео-Момче риба: Кожата му е како крлушки

Момче од Кина боледува од ретка болест, поради која трпи константно болка, кожата му е сува и здебелена и изгледа како по цело тело да има красти.Пан Ксијанг, има осум години и роден е во Кина, боледува од ихтиоза, ретко пореметување, па кожата му изгледа како рибини крлушки. Неговата кожа е сува и оштетена. На зглобовите кожата му е здебелена и не може нормално да ги мрда екстремитетите.
Поради состојбата трпи постојано болки. Најлошо од се е што за болеста нема лек.
Имено, ихтиозата е заболување во кое кожата дехидрира и ја нема потребната влажност. Па поради тоа е здебелена. Самиот збор ихтиоза е грчки и значи риба. Заболените треба да користат крема и масла, за да ја вратат влажноста на кожата.
-Кожата мора постојано да се мачка со крема за да не распука. Доколку тоа се случи може да дојде до инфекција, што може за заболените да биде фатално, велат лекарите.Пан Ксијанг, има осум години и роден е во Кина, боледува од ихтиоза, ретко пореметување, па кожата му изгледа како риб

Пронајдете не на следниве мрежи: