Видео-Мутанти: Инсекти со големина на дланка!

Loading...

Титан буба, џиновски инсект кои изгледа застрашувачки, настанал во тропските шуми на Јужна Америка. Инсектот е долг 17 сантиметри а има вилица која моѓе да скрши гранче.Како што зборува и самото име, титан буба е  еден од најголемите инсекти во светот. Зрелите бубачки од овој вид достигнуваат должина до 17 сантиметри и имаат неверојатно силна вилица. Имено, титан буба е еден од најмистериозните инсекти на Земјата. Ларвите на овој инсект никогаш не се пронајдени.
Инсектот  настанал во тропските шуми на Јужна Америка. Жителите на тие предели се обидувале да ги фатат тие инсекти, воглавно навечер.
Постојат луѓе кои тргуваат со инсекти, а еден примерок на титан буба достигнува цена до 500 долари.
Иако, се смета дека Херкулес буба е најголем инсект, бидејќи е долга 17,5 сантиметри, но гледајќи ја вкупната маса титан бубата е најголема. Инаку, овој инсект е мирољубив, иако со својата вилица може да направи сериозни рани на човековото тело.
Погледнете го видеото.Како што зборува и самото име, титан буба е  еден од најголемите инсекти во светот. Зрелите бубачки од овој вид д

loading...
Loading...