Видео: Најновиот светски трговски центар во Дубаи зјае празен?!

Loading...

На вештачкиот остров на Блискиот Исток, најновиот светски трговски центар зјае празен, барем засега. Внатре има неверојатни фонтани, огромни плазма екрани, ескалатори, но нивни единствени обожаватели се градежните работници. Купувачите ги нема во овој трговски центар.
Со почетокот на Ноември, „Yas Mall“, на површина од 235 000 квадратни метри, планира да ги отвори своите врати за 20 милиони посетители годишно.

„Тоа е конзервативна проценка“ – изјави Мохамед Калифа Ал Мубарек, извршниот директор на недвижностите  Алдар.
Со повеќе од 400 продавници, Yas Mall ќе биде вториот по големина трговски центар во Обединетите Арапски Емирати. 
Внатре има неверојатни фонтани, огромни плазма екрани, ескалатори, но нивни единствени обожаватели се градежните работници. Купувачите ги нема во о

loading...
Loading...