Видео: НАСА инсталира интернет и на месечината!

Loading...

Вселенското летало на НАСА кое ќе биде лансирано оваа недела,ќе донесе широкопојасен Интернет на Месечината, јавува Би-Би-Си.Орбитерот на НАСА кој е именуван како “Лунарен истражувач на атмосверата” во внатрешноста има технологија која овозможува комуникација помеѓу Земјата и Месечината со помош на двосмерен ласер.
Леталото ќе праќа податоци кон земјата со брзина од 622 мегабита по секунда,што е шест пати повеќе од досега.
Новата технологија ќе им овозможи на научниците да примаат информации од Месечината во рок од неколку секунди. Во времето кога беше направена првата фотографија од Месечината,биле потребни неколку дена таа да стигне до Земјата.
Патем, ваква идеја постоеше уште во 2010 година, еве го видеото од тогаш:
Извор: think.mkОрбитерот на НАСА кој е именуван како “Лунарен истражувач на атмосверата” во внатрешноста има технологија која овозможува комуника

loading...
Loading...