Видео: Не знаеле дека војната завршила-татко и син Виетнамци 40 години се криеле во џунгла

Loading...

Иако пред 40 години биле прогласени за исчезнати, татко и син се пронајдени во џунгла во централен Виетнам каде се „криеле од Американците“ , пренесуваат британските медиуми.Иако пред 40 години биле прогласени за исчезнати, татко и син се пронајдени во џунгла во централен Виетнам каде се „криеле од Американците“ , пренесуваат британските медиуми.
Хо Ван Ланг и неговиот сега 82 годишен татко последен пат биле видени во далечната 1973 година , кога бомба ја погодила нивната куќа,а  од експлозијата умреле мајката на Ланг и уште две деца.
По бомбардирањето таткото и синот се преселиле во џунгла каде 40 години живееле без никаков контакт со надворешниот свет и цивилизацијата .
Видеото како и повеќе фотографии може да погледнете на mkd-news.com
Иако пред 40 години биле прогласени за исчезнати, татко и син се пронајдени во џунгла во централен Виетнам каде се &bd

loading...
Loading...